Plante medicinale ce pot fi crescute la ghiveci

Plante medicinale la ghiveci

– Crestera plantelor la ghiveci poate fi solutia ideala daca nu dispuneti de spatiul necesar pentru a avea o gradina traditionala. Desi cei care aleg sa cultive plante la ghiveci, adesea aleg flori, strict pentru aspectul placut care le ofera, care nu aduc in mod special alte foloase. Spre deosebire de flori, sunt unele plante medicinale ce pot fi crescute in ghiveci, care au un aspect placut dar sunt si utile. Din frunzele sau fructele ale acestor plante medicinale pot fi preparate ceaiuri care aduc multe beneficii sanatatii.

Goji

Goji la ghiveci Goji sau Lycium Barbarum este un arbust de talie medie, si este cunoscut in general ca o planta putin pretentioasa. Cultivarea se poate face in recipiente mici containere sau ghiveci. Recipientul in care doriti sa platati goji trebuie sa fie suficient de mare, si sa dispuna spatiu de drenaj.

Deoarece goji prefera un sol nisipos este indicat ca ghiveciul sa contina un amestec din care cel putin o treime sa fie nisip. Odata plantat ghiveciul se pune intr-o zona luminata.

Boabele fructului sunt alungite, cu lungime cuprinsa intre 6-20mm si diametru de 3-10mm, de culoare portocalie. Pulpa este carnoasa si moale cu gust amar si dulce. Boabele de goji pot fi consumate sub forma de suc sau ceai, sau usacte.

Fructele de goji sunt o sursa de vitamine (C,A) si minerale (fier, calciu) care stimuleaza sistemul imunitar si contin antioxidanti. Frunzele, fructele si coaja radacinii goji contin polizaharide abundente, carotenoide, flavonoide, alcaloizi, amide, peptide, antrachinone, cumarine, lignanoide, terpenoide, steroli, steroizi, acizi organici, antociani, uleiuri esențiale si glicolipide. Are o gama larga de aplicatii farmacologice, despre care se crede ca se datoreaza in principal concentratiei sale ridicate de polizaharide.

Mirt

Mirt inflorit la ghiveci Mirtul comun sau Myrtus communis este un arbust ornamental cu proprietati medicinale. Se recunoaste usor dupa frunze, care sunt de forma alungita, mereu verzi, carnoase si foarte parfumate.

Stevie

Levantica

Busuioc

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *